Gebruiksaanwijzing Knuffelzak

Hieronder kun je een uitleg vinden over het gebruik van de Knuffelzak. Onze Knuffelzakken zijn ook bekend als de Pittenzak, echter heeft onze Knuffelzak een veel fijnere inhoud die veel zachter aanvoelt, beter vormt naar je lichaam en de warmte veel beter in zich houdt.

  • Opwarmen van de Knuffelzak:

De Knuffelzak is op verschillende manieren op te warmen, deze staan hieronder vermeldt:

Magnetron: Maximaal 2 á 3 minuten op 750 Watt. Zorg dat uw magnetron vrij is van etensresten. Etensresten worden namelijk erg warm waardoor dit eventueel schroeiplekken in de stof kunnen veroorzaken.

Oven: Maximaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden Celsius. Zorg ook dat uw oven vrij is van etensresten.

Verwarming: Leg de Knuffelzak gedurende de dag op de verwarming/kachel en pak deze eraf wanneer je hem wilt gebruiken. Let op bij een kachel dat er een warmteplaat onder doet i.v.m. de hitte.

 

  • Koelen van de Knuffelzak

Diepvries: Leg de Knuffelzak tussen de 15 – 45 minuten in de diepvries voor de gewenste temperatuur. Voor je eigen hygiene adviseren wij de Knuffelzak in een plasticzak of hoes te doen, zodat het niet in aanraking komt met eventueel eten en/of ijs.

De korrel van de Knuffelzak blijft droog en flexibel waardoor het uiterst geschikt is als koelelement bij blessures.

Ook na een warme (zomerse) dag is het heerlijk om een koude Knuffelzak in je nek te leggen!
Dit zorgt voor een heerlijke verkoeling en neemt de warmte uit je hoofd.
 

Suiker- en nierpatiënten

Suiker- en nierpatiënten moeten opletten dat de Knuffelzak niet te warm is.

Dit is puur uit voorzorg voor de vaak gevoelige huid en het vertraagd genezen van eventuele wondjes. Uiteraard kan deze groep mensen de Knuffelzak verder zonder problemen gebruiken.

 

Heel veel knuffelplezier!!!